jueves, 26 de abril de 2012

Procés general d'elaboració del vi:

El raïm un cop veremat, es premsa. D'aquest mateix se n'obté el most, el qual forma part de la principal materia de vi; el most es la part líquida dels fruits. El most fermeta de manera natural, aquest procés rep el nom de fermentació alcohòlica, ja que els sucres del most es transforment en alcohol etílic.

Actualment existeixen tècniques que permeten controlar la fermentació, per tal d'obtenir la qualitat desitjada. El most blanc es fa fermentar a temperatures baixes entre uns 15 a 20ºC; per fermentar es poden fer servir des de petites barriques fins a grans tines de d'acer inoxidable. El most negre fermenta a més alta temperatura, entre 25 a 30ºC.

El vi resultant de tot aquest procés d'elaboració, ha de ser filtrat i transbalsat per tal d'eliminar el pòsit o mares produïdes durant la fermentació del most.

Segons les característiques del vi, aquest pot ser consumit inmediatament o bé es pot emmagatzemar per tal que envelleixi i millori les seves qualitats.


No hay comentarios:

Publicar un comentario